Skocz do zawartości

Użytkownik:
Hasło:

Łóżko Z Mahoniu

8 odpowiedzi w tym temacie

#1 brzydUla

• Użytkownicy
  • 7 postów
  • (12 Cegiełek)

Napisano 10 luty 2011 - 14:47

Mam nadzieję, że znajdę tu osoby które mogą coś doradzić w kwestii urządzenia od nowa sypialni.

Mam na oku mahoniowe łóżko w klimacie orientalnym. Jak je zgrać z innymi rzeczami, jakie dobrać tapety i pościel ? Czy kupował już ktoś meble od Vinottiego (proszę o opinię obojętnie o jakiej kolekcji).

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#2 majsterkowiczka

• Użytkownicy
  • 7 postów
  • (12 Cegiełek)

Napisano 25 luty 2011 - 18:31

Stylowe mebelki. Ja bym je zestawiła z fioletowymi i szarymi ścianami, a mianowicie, na ścianę gdzie stoi łóżko wybrałbym tapetę w fioletowo- szare ornamenty lub motywy roślinne. Resztę ścian na szaro. Fajny do tego żyrandol czy lampę z kryształków i mamy klimatyczną sypialnie w stylu glamour. :give_rose:

#3 Stachursky1910

• Użytkownicy
  • 3 postów
  • (3 Cegiełek)

Napisano 11 marzec 2011 - 15:05

Firmę kojarzę. Przyznam, że te zdjęcia są bardzo ładne, ale Vinotti ma ze 2,3 lepsze kolekcje. W tym na pewno 1 w podobnym klimacie - tj. orient, kolonia ...

#4 patison

• Użytkownicy
  • 13 postów
  • (18 Cegiełek)

Napisano 28 marzec 2011 - 13:25

ja widzę to mahoniowe łoże w błękitnej sypialni, w stylizacji morskiej, oceanicznej :clapping: . błękit z mahoniem dobrze się komponuje kolorystycznie. do tego jasna podłoga, tak jak na zdjęciu. pościel może mieć akcenty morskie np. być w biało -niebieskie pasy.

#5 ene_due_rabe

• Użytkownicy
  • 3 postów
  • (8 Cegiełek)

Napisano 08 kwiecień 2011 - 16:28

Vinotti jest znana z tego, że ma kolekcje w klimacie mocno kolonialnym. W innych polskich firmach ciężko znaleźć meble, które tak wiernie oddają ten klimat. Jeśli ktoś ma pieniążki niech kupuje i napisze czy są trwałe w użytkowaniu.

#6 sangria

• Użytkownicy
  • 12 postów
  • (17 Cegiełek)

Napisano 22 kwiecień 2011 - 18:44

łóżko kolonialne pasuje do różnej kolorystyki i stylizacji sypialni. Dobrze się komponuje jak widać na zdjęciu z jasnymi barwami, od razu rzuca się w oczy i gra główną rolę w aranżacji. Ja bym postawiła na naturalne, ekologiczną stylizację sypialni. :give_rose:

#7 Alojzy

• Użytkownicy
  • 5 postów
  • (10 Cegiełek)

Napisano 12 maj 2011 - 21:28

Ładne meble jednak zupełnie nie w moim stylu, dla mnie za ciężkie i trzeba mieć dość duży pokoj, żeby to jakoś wyglądało. W małym pokoju może być kiszka.

#8 dana_w

• Użytkownicy
  • 5 postów
  • (10 Cegiełek)

Napisano 25 maj 2011 - 16:18

Stylowe, kolonialne łóżko. Dobrze by wglądało w etnicznej, trochę afrykańskiej stylizacji. Z maskami na ścianie, wazonami, dzbanami na podłodze. Kolorystyka może być błękitna lub w ciepłych barwach piaskowego, żółtego koloru. Ja bym dodała jeszcze trochę rattanu do całej aranżacji A pościel w zwierzęce akcenty. :angel:

#9 brzydUla

• Użytkownicy
  • 7 postów
  • (12 Cegiełek)

Napisano 20 czerwiec 2011 - 12:31

Widzę że, macie ciekawe, nawet oryginalne pomysły na urządzenie sypialni z łóżkiem mahoniowym w roli głównej. :rolleyes:
Podoba mi się pomysł patison na błękitną, morską sypialnie. Chyba mnie zainspirowałaś. :rolleyes:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

FotoAnia.pl
Fotografia reklamowa
Portrety
Inne
Photoblog - zdjęcia i porady
Zapraszam!
Skuteczna reklama

12 tys. odsłon dziennie
na ile dni chcesz

tylko 5 zł dziennie

Społeczność

Posiadamy:
7484 użytkowników,
433 artykułów,
61313 postów.
1525 ubrań,
735 przepisów,
131 wnętrz,

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Nikomu nie dajemy Twojego maila!
Kliknij by zobaczyć nasz newsletter.

15,00 zł
19,90 zł
115,00 zł

Ostatnio na forum

Ze świata

"Nie chcę, aby zaszufladkowano mnie jako tego gościa, który zawsze paraduje z gołą klatą" nocoty.pl
Zwłaszcza nad silnymi kobietami. "To wspaniałe" nocoty.pl
Zobacz, dlaczego tak powiedziała.
Super Domek
Super Domek - kobiecy portal - 2006
Lukana Łukasz Piernikarczyk