Użytkownik:
Hasło:

Biszkopt z 4 jajek

(4.5) głosów: 2
Twoja ocena: Zaloguj się
Tagi: biszkopt
Przepis dodano: 2010-09-29 21:08:43
Biszkopt z 4 jajek
Biszkopt z 4 jajek
Rodzaj: Ciasta i desery
Czas przygotowania:do 1 godziny
Przepis dla osób:pow. 4 osób
Kaloryczność:średnia
Koszt:średnie
Kuchnia świata:polska
Składniki:
* 4 sztuki jajka, * 1 szklanka cukier, * 3/4 szklanki mąka, * 0,5 szklanki mąka ziemniaczana, * 6 łyżek woda, * 8 g proszek do pieczenia, * 8,4 g cukier waniliowy, * szczypta Sól
Sposób przyrządzenia:
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy pod koniec po łyżce wody i dalej ucieramy, aż cukier się rozpuści. Dodajemy pianę, mąki przesiane z cukrem waniliowym oraz proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy składniki drewnianą łyżką. Do wysmarowanej lub wyłożonej papierem do pieczenia formy wylewamy biszkopt. Pieczemy 40 min w temp. 180'C. Smacznego !!
Biszkopt z 4 jajek
Biszkopt z 4 jajek
Biszkopt z 4 jajek
Biszkopt z 4 jajek
Domiii
Data: 01-10-2011
Kali pisać ten przepis?

Gość
Data: 08-03-2011
ale czy to wyjdzie?

Podobne przepisy

Biszkopcikowe torciki

(5.0) głosów: 1
Twoja ocena: Zaloguj się
Ciasta i desery
Autor: IWUSIA

Ciasto biszkoptowe z truskawkami i masą ajerkoniakową

(4.3) głosów: 3
Twoja ocena: Zaloguj się
Ciasta i desery
Autor: IWUSIA

Biszkopt z masą

(4.5) głosów: 2
Twoja ocena: Zaloguj się
Ciasta i desery
Autor: IWUSIA

Ciasto biszkoptowe z truskawkami i masą ajerkoniakową

(5.0) głosów: 1
Twoja ocena: Zaloguj się
Ciasta i desery
Autor: IWUSIA

Ciasto migdałowo - orzechowe z masą

(4.3) głosów: 3
Twoja ocena: Zaloguj się
Ciasta i desery
Autor: IWUSIA

Rolada z kremem

(4.5) głosów: 2
Twoja ocena: Zaloguj się
Ciasta i desery
Autor: IWUSIA

Inne przepisy

Lodowo-gruszkowy deser

Lodowo-gruszkowy deser

# 1 gruszka
# 1,5 szklanki wina czerwonego
# 200 ml lodów śmietankowych
# 2 łyżeczki dżemu
# 1 łyżka polewy czekoladowej
# 2 łyżki serka waniliowego
Torcik jabłkowo-śmietankowy z rumem
Czekoladowy jeż i jeżowe muffinki

Czekoladowy jeż i jeżowe muffinki

100 g czekolady
140 g masła
szczypta soli
150 g cukru pudru
6 jajek
50 g bułki tartej
50 g startych migdałów
50 g mąki pszennej
100 g czekolady do polewy
50 g migdałów

Ostatnie komentarze

Super przepis. Uwielbiam fasolkę:)
Sokmentowano: Fasolka po bretońsku
Autor: agata97

Super przepis. Uwielbiam fasolkę:)
Sokmentowano: Fasolka po bretońsku
Autor: agata97

gorąco polecam przepis, testowałem w domu (tak ja facet) i jest super !
Sokmentowano: Szarlotka
Autor: antek10

koniecznie muszę coś takiego zrobić:)
Sokmentowano: Sałatka meksykańska
Autor: anies

Wygląda świetnie, lubię kuchnię południowo amerykańską :) Jeszcze dziś na obiad będzie testowane :)
Sokmentowano: Sałatka meksykańska
Autor: jacelwawa

Przepis godny polecenia!

Artykuły kulinarne

Żelkowe Miśki - jak one powstają?

Czy wiesz, że gdyby ułożyć obok siebie wszystkie „Złote Misie” wyprodukowane w 1 roku, to powstały  łańcuch otoczyłby naszą planetę trzykrotnie? Oto tajemnica produkcji żelkowych miśków

Sałatka z uszkami z pieczarkami, łososiem i fasolką szparagową

Uszka niekoniecznie muszą być podawane zawsze z barszczem. Coraz częściej stają się jednym ze składników pożywnych sałatek

Ziemniaki w polskiej kuchni

Ziemniaki niezmiennie goszczą na polskich stołach. I choć pogoń za szczupłą sylwetką przyczyniła się do błędnego postrzegania ziemniaka jako produktu wysokokalorycznego i pozbawionego wartości odżywczych, jego pozycja wciąż wydaje się być niezachwiana

Skuteczna reklama

20 tys. odsłon dziennie
na ile dni chcesz

tylko 4 zł dziennie

Społeczność

Posiadamy:
23890 użytkowników,
586 artykułów,
52979 postów.
1408 ubrań,
1060 przepisów,
157 wnętrz,

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Nikomu nie dajemy Twojego maila!
Kliknij by zobaczyć nasz newsletter.

2,00 zł
15,00 zł
49,00 zł

Ostatnio na forum


Super Domek
Super Domek - kobiecy portal - 2006
Lukana Łukasz Piernikarczyk