Użytkownik:
Hasło:

Pierś kurczaka w panierce migdałowej

(4.0) głosów: 3
Twoja ocena: Zaloguj się
Przepis dodano: 2010-10-02 12:13:41
Pierś kurczaka w panierce migdałowej
Pierś kurczaka w panierce migdałowej
Rodzaj: Dania główne
Czas przygotowania:do 30 minut
Przepis dla osób:3-4 osób
Kaloryczność:średnia
Koszt:drogie
Kuchnia świata:polska
Składniki:
2 filety piersi kurczaka
1 szklanka płatków migdałowych 
1/4 szklanki mąki
2 jajka
3 łyżki oleju
cayenne do smaku
sól 
pieprz
Sposób przyrządzenia:

Piersi kurczaka przekroić wzdłuż na pół, by uzyskać sznycle grubości około 1, 5cm. Kawałki mięsa rozbić krótko i nie za mocno za pomocą tłuczka, sznycle posolić i popieprzyć. Płatki migdałowe przesypać na talerz. Na drugi talerz wsypać mąkę, a w trzecim roztrzepać jajka z cayenne. Każdą pierś kurczaka najpierw obtoczyć w mące strząsając jej nadmiar, następnie moczyć w jajku, a potem w płatkach migdałowych. W dużej patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso - najpierw przez 2 minuty z każdej strony na dużym ogniu, potem zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze po 3 minuty z każdej strony. Kiedy migdały będą brązowe, a z mięso w środku całkiem białe, to znak, iż są już i gotowe do podania.

Aby umieścić komentarz wpisz jego treść. Komentarze obraźliwe, wulgarne i łamiące polskie prawo będą usuwane!
Twój komentarz*:
Pseudonim:
* - wypełnienie pola jest wymagane

Podobne przepisy

Pikantne mufinki serowe z sosem musztardowym

(4.0) głosów: 2
Twoja ocena: Zaloguj się
Przystawki
Autor: iwi-30

Ciasto z truskawkami

(4.0) głosów: 6
Twoja ocena: Zaloguj się
Ciasta i desery
Autor: iwi-30

tort węgierski

(4.0) głosów: 3
Twoja ocena: Zaloguj się
Ciasta i desery
Autor: brysia

Kotlety warzywne

(4.0) głosów: 3
Twoja ocena: Zaloguj się
Dania główne
Autor: helas

Śmietankowy sernik z mlekiem w proszku

(4.0) głosów: 2
Twoja ocena: Zaloguj się
Ciasta i desery
Autor: Ania Piernikarczyk

Prince Polo

(5.0) głosów: 1
Twoja ocena: Zaloguj się
Ciasta i desery
Autor: dora111

Inne przepisy

Golonko pieczone w piwie

Golonko pieczone w piwie

3 golonki.
oliwa.
pieprz ziarnisty.
seler.
marchew.
Sól.
cebula.
2 ząbki czosnek.
kilka ziaren ziele angielskie.
3 liście laurowe.
puszka piwo.
papryka słodka
Leczo
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim

Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim

* 2 opakowania ciasta francuskiego, * 2 filety z kurczaka podwójne, * do smaku pieprz czarny mielony, * do smaku Sól, * do smaku papryka słodka mielona, * 1 puszka ananasa, * 1 jajko

Ostatnie komentarze

Świetnie wygladaja - zrobie takie na urodziny mojego synka. Oprócz slicznych biedroneczek zrobie jeszcze jeżyki. Dzieciaki będą zadowolone.
Sokmentowano: Kolorowe biedronki
Autor: alimyc

świetny pomysł,ja bym gotowała w zupie te klopsiki ;)
Sokmentowano: Serkowa zupa
Autor: sylwiajas

Czy nie sfermentują?
Sokmentowano: Uniwersalne jabłuszka
Autor: MadameUla

Bardzo szybka,smaczna i ciekawa sałatka. Mało pracy a pyszny efekt. Na drugi dzień brakło mi orzechów bez nich też była smaczna. Polecam
Wyglądają apetycznie,aż ślinka cieknie.Bobas wspaniały.
Sokmentowano: Rogaliki
Autor: AnnaMaria64

Wygląda apetycznie.To będzie mój nowy przepis.

Artykuły kulinarne

Ziemniak - najpopularniejszy składnik obiadu

Kartofel, pyra czy grula – ile regionów, tyle nazw tej popularnej rośliny chętnie spożywanej w polskiej kuchni

Pinakolada na lato

Istnieje bardzo wiele smaków, które kojarzą się nam z gorącym latem. Dla jednych są to smaki tropikalnych owoców, dla innych smaki sorbetowych lodów a dla jeszcze innych słodkie kolorowe drinki

Sól - białe złoto czy biała śmierć?

Sól, niegdyś droższa od złota, dziś nazywana jest ,,białą śmiercią”

Skuteczna reklama

20 tys. odsłon dziennie
na ile dni chcesz

tylko 4 zł dziennie

Społeczność

Posiadamy:
11769 użytkowników,
542 artykułów,
48809 postów.
1450 ubrań,
975 przepisów,
150 wnętrz,

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Nikomu nie dajemy Twojego maila!
Kliknij by zobaczyć nasz newsletter.

59,00 zł
15,00 zł
30,00 zł

Ostatnio na forum


Super Domek
Super Domek - kobiecy portal - 2006
Lukana Łukasz Piernikarczyk