Użytkownik:
Hasło:

Pierś kurczaka w panierce migdałowej

(4.0) głosów: 3
Twoja ocena: Zaloguj się
Przepis dodano: 2010-10-02 12:13:41
Pierś kurczaka w panierce migdałowej
Pierś kurczaka w panierce migdałowej
Rodzaj: Dania główne
Czas przygotowania:do 30 minut
Przepis dla osób:3-4 osób
Kaloryczność:średnia
Koszt:drogie
Kuchnia świata:polska
Składniki:
2 filety piersi kurczaka
1 szklanka płatków migdałowych 
1/4 szklanki mąki
2 jajka
3 łyżki oleju
cayenne do smaku
sól 
pieprz
Sposób przyrządzenia:

Piersi kurczaka przekroić wzdłuż na pół, by uzyskać sznycle grubości około 1, 5cm. Kawałki mięsa rozbić krótko i nie za mocno za pomocą tłuczka, sznycle posolić i popieprzyć. Płatki migdałowe przesypać na talerz. Na drugi talerz wsypać mąkę, a w trzecim roztrzepać jajka z cayenne. Każdą pierś kurczaka najpierw obtoczyć w mące strząsając jej nadmiar, następnie moczyć w jajku, a potem w płatkach migdałowych. W dużej patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso - najpierw przez 2 minuty z każdej strony na dużym ogniu, potem zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze po 3 minuty z każdej strony. Kiedy migdały będą brązowe, a z mięso w środku całkiem białe, to znak, iż są już i gotowe do podania.

Aby umieścić komentarz wpisz jego treść. Komentarze obraźliwe, wulgarne i łamiące polskie prawo będą usuwane!
Twój komentarz*:
Pseudonim:
* - wypełnienie pola jest wymagane

Podobne przepisy

Pikantne mufinki serowe z sosem musztardowym

(4.0) głosów: 2
Twoja ocena: Zaloguj się
Przystawki
Autor: iwi-30

Ciasto z truskawkami

(4.0) głosów: 6
Twoja ocena: Zaloguj się
Ciasta i desery
Autor: iwi-30

tort węgierski

(4.0) głosów: 3
Twoja ocena: Zaloguj się
Ciasta i desery
Autor: brysia

Kotlety warzywne

(4.0) głosów: 3
Twoja ocena: Zaloguj się
Dania główne
Autor: helas

Śmietankowy sernik z mlekiem w proszku

(4.0) głosów: 2
Twoja ocena: Zaloguj się
Ciasta i desery
Autor: Ania Piernikarczyk

Prince Polo

(5.0) głosów: 1
Twoja ocena: Zaloguj się
Ciasta i desery
Autor: dora111

Inne przepisy

Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

Składniki:
1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
6 cienkich parówek
kilka plastrów żółtego sera
ketchup do dekoracji
Tarta szpinakowo-serowa

Tarta szpinakowo-serowa

Składniki na ciasto:
- 500 g mąki
- 250 g masła
- 2 żółtka
- 100 ml wody
- sól do smaku

Składniki na farsz:
- 500 g szpinaku (mrożonego rozdrobnionego)
- 2 łyżki masła
- 150 g sera pleśniowego typu Rokpol
- 250 g twarogu półtłustego
- 1 jajko
- sól, pieprz do smaku
- 2 ząbki czosnku
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- Sos czosnkowy Tarsmak
 Filet rybny ze słonecznikiem

Filet rybny ze słonecznikiem

* 4 sztuki filety rybne,
* 2 sztuki jajka,
* 8-9 łyżek bułka tarta Prymat,
* 10-12 łyżek słonecznik łuskany,
* 1 łyżka czosnek granulowany Prymat,
* do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
* do smaku sól ziołowa Prymat,
* do smaku olej do smażenia

Ostatnie komentarze

Świetnie wygladaja - zrobie takie na urodziny mojego synka. Oprócz slicznych biedroneczek zrobie jeszcze jeżyki. Dzieciaki będą zadowolone.
Sokmentowano: Kolorowe biedronki
Autor: alimyc

świetny pomysł,ja bym gotowała w zupie te klopsiki ;)
Sokmentowano: Serkowa zupa
Autor: sylwiajas

Czy nie sfermentują?
Sokmentowano: Uniwersalne jabłuszka
Autor: MadameUla

Bardzo szybka,smaczna i ciekawa sałatka. Mało pracy a pyszny efekt. Na drugi dzień brakło mi orzechów bez nich też była smaczna. Polecam
Wyglądają apetycznie,aż ślinka cieknie.Bobas wspaniały.
Sokmentowano: Rogaliki
Autor: AnnaMaria64

Wygląda apetycznie.To będzie mój nowy przepis.

Artykuły kulinarne

Kawa smakowa

Ile samokoszy kawy, tyle też smaków tego popularnego napoju. Istnieją setki przepisów, pozwalających przyrządzić kawę na wiele sposobów

Polskie ruskie pierogi

Typowo polskie dania - ruskie pierogi, barszcz ukraiński, ryba po grecku oraz karp po żydowsku wydają się wywodzić z różnych zakątków świata

Włoskie danie - pstrąg z piekarnika z warzywami

Włoska kuchnia na dobre zagościła na polskich stołach, w przeróżnych postaciach i daniach

Skuteczna reklama

20 tys. odsłon dziennie
na ile dni chcesz

tylko 4 zł dziennie

Społeczność

Posiadamy:
11858 użytkowników,
544 artykułów,
48829 postów.
1450 ubrań,
975 przepisów,
150 wnętrz,

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Nikomu nie dajemy Twojego maila!
Kliknij by zobaczyć nasz newsletter.

50,00 zł
27,00 zł
3,00 zł

Ostatnio na forum


Super Domek
Super Domek - kobiecy portal - 2006
Lukana Łukasz Piernikarczyk