Użytkownik:
Hasło:

Pierś kurczaka w panierce migdałowej

(4.0) głosów: 3
Twoja ocena: Zaloguj się
Przepis dodano: 2010-10-02 12:13:41
Pierś kurczaka w panierce migdałowej
Pierś kurczaka w panierce migdałowej
Rodzaj: Dania główne
Czas przygotowania:do 30 minut
Przepis dla osób:3-4 osób
Kaloryczność:średnia
Koszt:drogie
Kuchnia świata:polska
Składniki:
2 filety piersi kurczaka
1 szklanka płatków migdałowych 
1/4 szklanki mąki
2 jajka
3 łyżki oleju
cayenne do smaku
sól 
pieprz
Sposób przyrządzenia:

Piersi kurczaka przekroić wzdłuż na pół, by uzyskać sznycle grubości około 1, 5cm. Kawałki mięsa rozbić krótko i nie za mocno za pomocą tłuczka, sznycle posolić i popieprzyć. Płatki migdałowe przesypać na talerz. Na drugi talerz wsypać mąkę, a w trzecim roztrzepać jajka z cayenne. Każdą pierś kurczaka najpierw obtoczyć w mące strząsając jej nadmiar, następnie moczyć w jajku, a potem w płatkach migdałowych. W dużej patelni rozgrzać olej i smażyć na nim mięso - najpierw przez 2 minuty z każdej strony na dużym ogniu, potem zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze po 3 minuty z każdej strony. Kiedy migdały będą brązowe, a z mięso w środku całkiem białe, to znak, iż są już i gotowe do podania.

Aby umieścić komentarz wpisz jego treść. Komentarze obraźliwe, wulgarne i łamiące polskie prawo będą usuwane!
Twój komentarz*:
Pseudonim:
* - wypełnienie pola jest wymagane

Podobne przepisy

Pikantne mufinki serowe z sosem musztardowym

(4.0) głosów: 2
Twoja ocena: Zaloguj się
Przystawki
Autor: iwi-30

Ciasto z truskawkami

(4.0) głosów: 6
Twoja ocena: Zaloguj się
Ciasta i desery
Autor: iwi-30

tort węgierski

(4.0) głosów: 3
Twoja ocena: Zaloguj się
Ciasta i desery
Autor: brysia

Kotlety warzywne

(4.0) głosów: 3
Twoja ocena: Zaloguj się
Dania główne
Autor: helas

Śmietankowy sernik z mlekiem w proszku

(4.0) głosów: 2
Twoja ocena: Zaloguj się
Ciasta i desery
Autor: Ania Piernikarczyk

Prince Polo

(5.0) głosów: 1
Twoja ocena: Zaloguj się
Ciasta i desery
Autor: dora111

Inne przepisy

Potrawka chińska

Potrawka chińska

Skład:
1/2 kg. miesa mielonego
3 średnie cebule pokroić w paski
1/2 kg pieczarek pokroić w paski
1 puszka  kukurydzy
1 puszka czerwonej fasolki
1 puszka czerwonej fasoli
1 słoik papryki konserwowej pokroić w paski
olej do duszenia
1 mieszanka chińska (mrożona zupa)
1 łyżeczka oregano suszonego
1 mały słoiczek przecieru pomidorowego 80g
2 kostki rosołowe (rozpuścić w 2 szkl. wody)
bułka tarta
Tarta ze szpinakiem i boczkiem

Tarta ze szpinakiem i boczkiem

Ciasto:
- 220 g mąki pełnoziarnistej
- 100 g miękkiego masła
- płaska łyżeczka soli
- 4-6 łyżek zimnej wody
- 1 jajko
Farsz:
- 350 g szpinaku
- 150 g Boczku z komina ZM Pekpol
- 200 ml śmietany 18%
- 2 ząbki czosnku
- 2 duże jajka
- 30-50 g startego parmezanu
- sól i szczypta cukru
Tarta grzybowa z sosem pieczarkowym

Tarta grzybowa z sosem pieczarkowym

Składniki na ciasto: 300 g mąki, 150 g masła, 2 żółtka, 100 ml wody, sól do smaku.
Pozostałe składniki: 1 średnia cebula, 1 łyżka masła, 250 g podgrzybków mrożonych lub świeżych, 250 g kurek mrożonych lub świeżych, 6 średnich pieczarek, 100 ml słodkiej śmietanki, 1 łyżeczka mąki, sos pieczarkowy Tarsmak, sól i pieprz do smaku.

Ostatnie komentarze

Wygląda świetnie, lubię kuchnię południowo amerykańską :) Jeszcze dziś na obiad będzie testowane :)
Sokmentowano: Sałatka meksykańska
Autor: jacelwawa

Przepis godny polecenia!
Świetnie wygladaja - zrobie takie na urodziny mojego synka. Oprócz slicznych biedroneczek zrobie jeszcze jeżyki. Dzieciaki będą zadowolone.
Sokmentowano: Kolorowe biedronki
Autor: alimyc

świetny pomysł,ja bym gotowała w zupie te klopsiki ;)
Sokmentowano: Serkowa zupa
Autor: sylwiajas

Czy nie sfermentują?
Sokmentowano: Uniwersalne jabłuszka
Autor: MadameUla

Bardzo szybka,smaczna i ciekawa sałatka. Mało pracy a pyszny efekt. Na drugi dzień brakło mi orzechów bez nich też była smaczna. Polecam

Artykuły kulinarne

Przyprawy które warto znać

Anyż - jego słodkawy smak i silny zapach urozmaici smak gotowanych warzyw i pieczonych mięs, można również dodawać do alkoholi, pobudza apetyt i reguluje trawienie

Gotowanie na parze sposobem na odchudzanie

Jak schudnąć bez drastycznej diety i bez codziennych wizyt na siłowni? Wystarczy zdrowo się odżywiać i odpowiednio przygotowywać posiłki

Dobre zupy na odporność

Okres jesienno-zimowy obfituje w opady, chłodne wiatry, niskie temperatury i krążące w powietrzu wirusy i bakterie

Skuteczna reklama

20 tys. odsłon dziennie
na ile dni chcesz

tylko 4 zł dziennie

Społeczność

Posiadamy:
22134 użytkowników,
582 artykułów,
51719 postów.
1401 ubrań,
1046 przepisów,
155 wnętrz,

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Nikomu nie dajemy Twojego maila!
Kliknij by zobaczyć nasz newsletter.

30,00 zł
26,00 zł
50,00 zł

Ostatnio na forum


Super Domek
Super Domek - kobiecy portal - 2006
Lukana Łukasz Piernikarczyk