Użytkownik:
Hasło:

Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim

(4.3) głosów: 3
Twoja ocena: Zaloguj się
Przepis dodano: 2010-11-01 20:39:42
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Rodzaj: Dania główne
Czas przygotowania:do 1 godziny
Przepis dla osób:3-4 osób
Kaloryczność:średnia
Koszt:średnie
Składniki:
* 2 opakowania ciasta francuskiego, * 2 filety z kurczaka podwójne, * do smaku pieprz czarny mielony, * do smaku Sól, * do smaku papryka słodka mielona, * 1 puszka ananasa, * 1 jajko
Sposób przyrządzenia:
Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Następnie każdego fileta dzielimy na dwie części. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką, Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na pół. Na każdy kawałek ciasta kładziemy na środku mięso, a na wierzch układamy plasterek ananasa odciśniętego z soków. Po prawej i lewej stronie fileta, ciasto rozcinamy, tworząc ok 5- 6 pasków. Paski te przeplatamy na zmianę raz prawy, raz lewy. Między jednym a drugim paskiem musimy jednak zrobić niewielkie "szpary" tak by mięso oddychało. Gotowe smarujemy jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20-25 min. pieczemy w temp. 200'C. Smacznego !!
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim

(1 cegiełek)
Wyślij wiadomość
Data: 04-11-2010
Ja jadłam wersję z pieczarkami i boczkiem zamiast ananasa. Ale4 można też na słodko - jak kto woli.

Podobne przepisy

Roladki z serem w panierce z suszonego czosnku i cebulki

(5.0) głosów: 1
Twoja ocena: Zaloguj się
Dania główne
Autor: IWUSIA

Pierś z kurczaka po hawajsku

(0.0) głosów: 0
Twoja ocena: Zaloguj się
Dania główne
Autor: IWUSIA

Danie z ryżem

(4.0) głosów: 1
Twoja ocena: Zaloguj się
Dania główne
Autor: IWUSIA

Jajecznica z węgorzem na maśle

(0.0) głosów: 0
Twoja ocena: Zaloguj się
Inne
Autor: IWUSIA

Smażona cebulka w winie

(5.0) głosów: 1
Twoja ocena: Zaloguj się
Inne
Autor: IWUSIA

Pierogi z mięsem mielonym

(4.0) głosów: 1
Twoja ocena: Zaloguj się
Dania główne
Autor: IWUSIA

Inne przepisy

Mięsna szpadka w trzech smakach

Mięsna szpadka w trzech smakach

- filet z indyka 100 g
- polędwiczka wieprzowa 100 g
- schab bez kości 100 g
- olej 2 łyżki

Przyprawy:

- do indyka: sól, kurkuma, miód, musztarda, imbir
- do polędwiczki: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek
- do schabu: sól, papryka słodka, płatki chilli, zioła prowansalskie
Wesoła ciuchcia z dodatkiem hiszpańskich oliwek

Wesoła ciuchcia z dodatkiem hiszpańskich oliwek

4 filety z mintaja,
15 posiekanych hiszpańskich oliwek,
roztrzepane jajko,
bułka tarta,
oliwa z oliwek,
sól i pieprz.
Faszerowany filet z kurczaka z sosem musztardowo-paprykowym

Faszerowany filet z kurczaka z sosem musztardowo-paprykowym

- 4 filety z kurczaka (każdy po ok. 150 g)
- 2 kulki sera mozzarella
- 3-4 pomidory suszone z oliwy
- olej
- świeża bazylia i rozmaryn
- sól, pieprz do smaku
- Sos musztardowo-paprykowy Tarsmak

Ostatnie komentarze

Przepis godny polecenia!
Świetnie wygladaja - zrobie takie na urodziny mojego synka. Oprócz slicznych biedroneczek zrobie jeszcze jeżyki. Dzieciaki będą zadowolone.
Sokmentowano: Kolorowe biedronki
Autor: alimyc

świetny pomysł,ja bym gotowała w zupie te klopsiki ;)
Sokmentowano: Serkowa zupa
Autor: sylwiajas

Czy nie sfermentują?
Sokmentowano: Uniwersalne jabłuszka
Autor: MadameUla

Bardzo szybka,smaczna i ciekawa sałatka. Mało pracy a pyszny efekt. Na drugi dzień brakło mi orzechów bez nich też była smaczna. Polecam
Wyglądają apetycznie,aż ślinka cieknie.Bobas wspaniały.
Sokmentowano: Rogaliki
Autor: AnnaMaria64

Artykuły kulinarne

Ziemniaki w polskiej kuchni

Ziemniaki niezmiennie goszczą na polskich stołach. I choć pogoń za szczupłą sylwetką przyczyniła się do błędnego postrzegania ziemniaka jako produktu wysokokalorycznego i pozbawionego wartości odżywczych, jego pozycja wciąż wydaje się być niezachwiana

Karnawałowe potrawy po włosku

Połykacze ognia, ludzie w pięknych maskach i pióropuszach, pokazy sztucznych ogni i rozbrzmiewająca wszędzie muzyka - to niektóre atrakcje popularnego włoskiego karnawału o bogatej historii

Żurawina - obfite źródło przeciwutleniaczy i nie tylko

Żurawina, choć nadal mało popularna, coraz częściej wita na polskich stołach. Na szczęście czasy, kiedy nazywana była „cytryną dla ubogich” bezpowrotnie minęły i dziś w kuchni staje się synonimem wykwintności oraz kulinarnego szyku

Skuteczna reklama

20 tys. odsłon dziennie
na ile dni chcesz

tylko 4 zł dziennie

Społeczność

Posiadamy:
16356 użytkowników,
560 artykułów,
50091 postów.
1400 ubrań,
1007 przepisów,
153 wnętrz,

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Nikomu nie dajemy Twojego maila!
Kliknij by zobaczyć nasz newsletter.

35,00 zł
25,00 zł
25,00 zł

Ostatnio na forum


Super Domek
Super Domek - kobiecy portal - 2006
Lukana Łukasz Piernikarczyk