Użytkownik:
Hasło:

Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim

(4.3) głosów: 3
Twoja ocena: Zaloguj się
Przepis dodano: 2010-11-01 20:39:42
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Rodzaj: Dania główne
Czas przygotowania:do 1 godziny
Przepis dla osób:3-4 osób
Kaloryczność:średnia
Koszt:średnie
Składniki:
* 2 opakowania ciasta francuskiego, * 2 filety z kurczaka podwójne, * do smaku pieprz czarny mielony, * do smaku Sól, * do smaku papryka słodka mielona, * 1 puszka ananasa, * 1 jajko
Sposób przyrządzenia:
Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Następnie każdego fileta dzielimy na dwie części. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką, Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na pół. Na każdy kawałek ciasta kładziemy na środku mięso, a na wierzch układamy plasterek ananasa odciśniętego z soków. Po prawej i lewej stronie fileta, ciasto rozcinamy, tworząc ok 5- 6 pasków. Paski te przeplatamy na zmianę raz prawy, raz lewy. Między jednym a drugim paskiem musimy jednak zrobić niewielkie "szpary" tak by mięso oddychało. Gotowe smarujemy jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20-25 min. pieczemy w temp. 200'C. Smacznego !!
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim

(1 cegiełek)
Wyślij wiadomość
Data: 04-11-2010
Ja jadłam wersję z pieczarkami i boczkiem zamiast ananasa. Ale4 można też na słodko - jak kto woli.

Podobne przepisy

Roladki z serem w panierce z suszonego czosnku i cebulki

(5.0) głosów: 1
Twoja ocena: Zaloguj się
Dania główne
Autor: IWUSIA

Pierś z kurczaka po hawajsku

(0.0) głosów: 0
Twoja ocena: Zaloguj się
Dania główne
Autor: IWUSIA

Danie z ryżem

(4.0) głosów: 1
Twoja ocena: Zaloguj się
Dania główne
Autor: IWUSIA

Jajecznica z węgorzem na maśle

(0.0) głosów: 0
Twoja ocena: Zaloguj się
Inne
Autor: IWUSIA

Smażona cebulka w winie

(5.0) głosów: 1
Twoja ocena: Zaloguj się
Inne
Autor: IWUSIA

Pierogi z mięsem mielonym

(4.0) głosów: 1
Twoja ocena: Zaloguj się
Dania główne
Autor: IWUSIA

Inne przepisy

Omlet z ziołami i sosem musztardowo-paprykowym

Omlet z ziołami i sosem musztardowo-paprykowym

- 100 g szynki wędzonej
- 100 g sera żółtego
- 3 jajka
- 1 łyżeczka masła
- 2 łyżki ziół prowansalskich
- sos musztardowo-paprykowy Tarsmak
- 2-3 pomidorki koktajlowe
- 2-3 gałązki świeżej bazylii lub innych ziół
- sól, pieprz do smaku

Pokusa Janssona

Składniki:

200 - 300 g filetów z sardeli
6 - 8 dużych ziemniaków
2 duże cebule
30 g masła
1/3 łyżeczki czarnego pieprzu
1/2 łyżeczki soli
150 ml śmietany
2 - 3 łyżek bułki tartej

 Biała kapusta zasmażana

Biała kapusta zasmażana

* 2 kg kapusta biała,
* 4 sztuki cebula,
* 1 sztuki sok z cytryny,
* 3 sztuki marchewka,
* do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
* do smaku Sól,
* do smażenia margaryna,

Ostatnie komentarze

Wygląda świetnie, lubię kuchnię południowo amerykańską :) Jeszcze dziś na obiad będzie testowane :)
Sokmentowano: Sałatka meksykańska
Autor: jacelwawa

Przepis godny polecenia!
Świetnie wygladaja - zrobie takie na urodziny mojego synka. Oprócz slicznych biedroneczek zrobie jeszcze jeżyki. Dzieciaki będą zadowolone.
Sokmentowano: Kolorowe biedronki
Autor: alimyc

świetny pomysł,ja bym gotowała w zupie te klopsiki ;)
Sokmentowano: Serkowa zupa
Autor: sylwiajas

Czy nie sfermentują?
Sokmentowano: Uniwersalne jabłuszka
Autor: MadameUla

Bardzo szybka,smaczna i ciekawa sałatka. Mało pracy a pyszny efekt. Na drugi dzień brakło mi orzechów bez nich też była smaczna. Polecam

Artykuły kulinarne

Kasza jaglana - warto poznać ją bliżej

Kasza to produkt zbożowy, zdrowy i pożądany dla naszych organizmów. Niestety nie jest ona zbyt popularna, a w szególności kasza jaglana

Sałatka z uszkami z pieczarkami, łososiem i fasolką szparagową

Uszka niekoniecznie muszą być podawane zawsze z barszczem. Coraz częściej stają się jednym ze składników pożywnych sałatek

Korzenne smaki - tradycyjny piernik

Piernik obecny jest w polskiej kuchni od setek lat, dlatego też uważany jest za tradycyjny polski wypiek

KURS KROJU I SZYCIA
Profesjonalny
Opisany "krok po kroku"
1069 kolorowych zdjęć!
Kompletny
Dostępny online
W Twoim domu!
Skuteczna reklama

20 tys. odsłon dziennie
na ile dni chcesz

tylko 4 zł dziennie

Społeczność

Posiadamy:
18671 użytkowników,
562 artykułów,
50497 postów.
1399 ubrań,
1017 przepisów,
153 wnętrz,

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Nikomu nie dajemy Twojego maila!
Kliknij by zobaczyć nasz newsletter.

100,00 zł
150,00 zł
69,00 zł

Ostatnio na forum

Ze świata


Super Domek
Super Domek - kobiecy portal - 2006
Lukana Łukasz Piernikarczyk