Użytkownik:
Hasło:

Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim

(4.3) głosów: 3
Twoja ocena: Zaloguj się
Przepis dodano: 2010-11-01 20:39:42
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Rodzaj: Dania główne
Czas przygotowania:do 1 godziny
Przepis dla osób:3-4 osób
Kaloryczność:średnia
Koszt:średnie
Składniki:
* 2 opakowania ciasta francuskiego, * 2 filety z kurczaka podwójne, * do smaku pieprz czarny mielony, * do smaku Sól, * do smaku papryka słodka mielona, * 1 puszka ananasa, * 1 jajko
Sposób przyrządzenia:
Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Następnie każdego fileta dzielimy na dwie części. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką, Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na pół. Na każdy kawałek ciasta kładziemy na środku mięso, a na wierzch układamy plasterek ananasa odciśniętego z soków. Po prawej i lewej stronie fileta, ciasto rozcinamy, tworząc ok 5- 6 pasków. Paski te przeplatamy na zmianę raz prawy, raz lewy. Między jednym a drugim paskiem musimy jednak zrobić niewielkie "szpary" tak by mięso oddychało. Gotowe smarujemy jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20-25 min. pieczemy w temp. 200'C. Smacznego !!
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim

(1 cegiełek)
Wyślij wiadomość
Data: 04-11-2010
Ja jadłam wersję z pieczarkami i boczkiem zamiast ananasa. Ale4 można też na słodko - jak kto woli.

Podobne przepisy

Roladki z serem w panierce z suszonego czosnku i cebulki

(5.0) głosów: 1
Twoja ocena: Zaloguj się
Dania główne
Autor: IWUSIA

Pierś z kurczaka po hawajsku

(0.0) głosów: 0
Twoja ocena: Zaloguj się
Dania główne
Autor: IWUSIA

Danie z ryżem

(4.0) głosów: 1
Twoja ocena: Zaloguj się
Dania główne
Autor: IWUSIA

Jajecznica z węgorzem na maśle

(0.0) głosów: 0
Twoja ocena: Zaloguj się
Inne
Autor: IWUSIA

Smażona cebulka w winie

(5.0) głosów: 1
Twoja ocena: Zaloguj się
Inne
Autor: IWUSIA

Pierogi z mięsem mielonym

(4.0) głosów: 1
Twoja ocena: Zaloguj się
Dania główne
Autor: IWUSIA

Inne przepisy

Piersi a la Wiera

Piersi a la Wiera

Piersi a la Wiera

Składniki:

4-6 szt piersi
serek typu Almette(ziołowy lub ze szczypiorkiem )
boczek w plastrach
przyprawy do kurczaka,czosnek

Flaki domowe

* 1 kg flaki,
* 1 opakowanie przecier pomidorowy,
* do smaku Sól,
* do smaku pieprz czamy mielony Prymat,
* do smaku przyprawa do flaków Prymat,
* 2 sztuki marchewka,
* 1 sztuka por,
* 2 sztuki pietruszka,
* 1 sztuka seler
Leniwe gołąbki w kiszonej kapuscie

Leniwe gołąbki w kiszonej kapuscie

0,5 główki zwykłej białej kapusty poszatkowanej drobno
1 kg mięsa mielonego (u mnie woł-wp)
torebka ryżu ugotowanego tak nie do konca
cebula
2 ząbki czosnku
2 jajka
bułka tarta
sól, pieprz
olej
1 kg kiszonej kapusty
2 cebule
3 łyżki łagodnej papryki
dałam niepełną łyzkę pasty harrisy
pieprz
koncetrat pomidorowy
bulion na kostkach rosołowych
natka pietruszki
odrobina cukru

Ostatnie komentarze

Super przepis. Uwielbiam fasolkę:)
Sokmentowano: Fasolka po bretońsku
Autor: agata97

Super przepis. Uwielbiam fasolkę:)
Sokmentowano: Fasolka po bretońsku
Autor: agata97

gorąco polecam przepis, testowałem w domu (tak ja facet) i jest super !
Sokmentowano: Szarlotka
Autor: antek10

koniecznie muszę coś takiego zrobić:)
Sokmentowano: Sałatka meksykańska
Autor: anies

Wygląda świetnie, lubię kuchnię południowo amerykańską :) Jeszcze dziś na obiad będzie testowane :)
Sokmentowano: Sałatka meksykańska
Autor: jacelwawa

Przepis godny polecenia!

Artykuły kulinarne

Kawa smakowa

Ile samokoszy kawy, tyle też smaków tego popularnego napoju. Istnieją setki przepisów, pozwalających przyrządzić kawę na wiele sposobów

Tupperware - plastikowy świat kuchni

Plastikowe pojemniki i akcesoria kuchenne amerykańskiej firmy Tupperware to wyjątkowe produkty wytrzymujące temperatury od -20 stopni Celsjusza do +200 stopni Celsjusza

Twaróg w polskiej kuchni

Twaróg, zwany także serem białym, towarzyszy nam od wieków. Proces jego produkcji polega na skwaszeniu mleka, stopniowym jego podgrzewaniu bez osiągnięcia temperatury wrzenia, następnie ostudzeniu i odcedzeniu

Skuteczna reklama

20 tys. odsłon dziennie
na ile dni chcesz

tylko 4 zł dziennie

Społeczność

Posiadamy:
23216 użytkowników,
586 artykułów,
52558 postów.
1407 ubrań,
1055 przepisów,
157 wnętrz,

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Nikomu nie dajemy Twojego maila!
Kliknij by zobaczyć nasz newsletter.

30,00 zł
19,90 zł
69,00 zł

Ostatnio na forum


Super Domek
Super Domek - kobiecy portal - 2006
Lukana Łukasz Piernikarczyk