Użytkownik:
Hasło:

Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim

(4.3) głosów: 3
Twoja ocena: Zaloguj się
Przepis dodano: 2010-11-01 20:39:42
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Rodzaj: Dania główne
Czas przygotowania:do 1 godziny
Przepis dla osób:3-4 osób
Kaloryczność:średnia
Koszt:średnie
Składniki:
* 2 opakowania ciasta francuskiego, * 2 filety z kurczaka podwójne, * do smaku pieprz czarny mielony, * do smaku Sól, * do smaku papryka słodka mielona, * 1 puszka ananasa, * 1 jajko
Sposób przyrządzenia:
Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Następnie każdego fileta dzielimy na dwie części. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką, Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na pół. Na każdy kawałek ciasta kładziemy na środku mięso, a na wierzch układamy plasterek ananasa odciśniętego z soków. Po prawej i lewej stronie fileta, ciasto rozcinamy, tworząc ok 5- 6 pasków. Paski te przeplatamy na zmianę raz prawy, raz lewy. Między jednym a drugim paskiem musimy jednak zrobić niewielkie "szpary" tak by mięso oddychało. Gotowe smarujemy jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20-25 min. pieczemy w temp. 200'C. Smacznego !!
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim
Filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim

(1 cegiełek)
Wyślij wiadomość
Data: 04-11-2010
Ja jadłam wersję z pieczarkami i boczkiem zamiast ananasa. Ale4 można też na słodko - jak kto woli.

Podobne przepisy

Roladki z serem w panierce z suszonego czosnku i cebulki

(5.0) głosów: 1
Twoja ocena: Zaloguj się
Dania główne
Autor: IWUSIA

Pierś z kurczaka po hawajsku

(0.0) głosów: 0
Twoja ocena: Zaloguj się
Dania główne
Autor: IWUSIA

Danie z ryżem

(4.0) głosów: 1
Twoja ocena: Zaloguj się
Dania główne
Autor: IWUSIA

Jajecznica z węgorzem na maśle

(0.0) głosów: 0
Twoja ocena: Zaloguj się
Inne
Autor: IWUSIA

Smażona cebulka w winie

(5.0) głosów: 1
Twoja ocena: Zaloguj się
Inne
Autor: IWUSIA

Pierogi z mięsem mielonym

(4.0) głosów: 1
Twoja ocena: Zaloguj się
Dania główne
Autor: IWUSIA

Inne przepisy

Karmelowa ryba zapiekana z brokułami

Karmelowa ryba zapiekana z brokułami

0,7 kg białej ryby morskiej
1 brokuł
1 średni por
1 pęczek koperku
Sos koperkowy Tarsmak
0,5 szklanki cukru
2 łyżki oliwy
Cukinia faszerowana mięsem z sosem musztardowo-śmietanowym

Cukinia faszerowana mięsem z sosem musztardowo-śmietanowym

- 2 średnie cukinie
- 800 g mięsa mielonego
- 2 średnie cebule
- 1 świeża papryka
- 4 ząbki czosnku
- ½ pęczka natki pietruszki
- 2 pomidory
- 4 łyżki musztardy sarepskiej Tarsmak
- 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
- 150 g sera żółtego
- sól, pieprz do smaku
Czarno czerwone wstążki makaronowe czyli oliwka i pomidor!

Czarno czerwone wstążki makaronowe czyli oliwka i pomidor!

Międzybrodzki Makaron wstążka – 250g
Czarne oliwki hiszpańskie – 100g
Papryczka chilli – 1szt.
Oregano – 2 łyżki
Oliwa z oliwek
Czosnek – 4 ząbki
Pomidory koktajlowe – 4 sztuki
Sól i pieprz

Ostatnie komentarze

Wygląda świetnie, lubię kuchnię południowo amerykańską :) Jeszcze dziś na obiad będzie testowane :)
Sokmentowano: Sałatka meksykańska
Autor: jacelwawa

Przepis godny polecenia!
Świetnie wygladaja - zrobie takie na urodziny mojego synka. Oprócz slicznych biedroneczek zrobie jeszcze jeżyki. Dzieciaki będą zadowolone.
Sokmentowano: Kolorowe biedronki
Autor: alimyc

świetny pomysł,ja bym gotowała w zupie te klopsiki ;)
Sokmentowano: Serkowa zupa
Autor: sylwiajas

Czy nie sfermentują?
Sokmentowano: Uniwersalne jabłuszka
Autor: MadameUla

Bardzo szybka,smaczna i ciekawa sałatka. Mało pracy a pyszny efekt. Na drugi dzień brakło mi orzechów bez nich też była smaczna. Polecam

Artykuły kulinarne

Bakalie smaczne i zdrowe

Bakalie to niezastąpiony element świąt, spotkań  towarzyskich i wieczorów przy filmie

Słodki obiad

Kuchnia każdego kraju jest na swój sposób niepowtarzalna i specyficzna, a nawet dla innych nacji dziwna

Gęsina na Św. Marcina

Gęsina to prawdziwy rarytas wśród europejskich smaków. Tradycjepodawania gęsi na polskich stołach sięgają XVII wieku

Skuteczna reklama

20 tys. odsłon dziennie
na ile dni chcesz

tylko 4 zł dziennie

Społeczność

Posiadamy:
18759 użytkowników,
562 artykułów,
50522 postów.
1399 ubrań,
1017 przepisów,
154 wnętrz,

Newsletter

Twój e-mail:
Twoje imię:
Nikomu nie dajemy Twojego maila!
Kliknij by zobaczyć nasz newsletter.

30,00 zł
60,00 zł
19,90 zł

Ostatnio na forum


Super Domek
Super Domek - kobiecy portal - 2006
Lukana Łukasz Piernikarczyk